În 25 și 26 octombrie, în cadrul săptămânii altfel, clasele a II-a B, a III-a A și a IV-a A, coordonate de către doamnele învățătoare Bîte Florina, Nedeianu Lorenia, Meze Anamaria, Șipoș Lia, Popa Nicoleta și Ursu Krisztina au desfășurat o excursie de cunoaștere a zonei de nord și nord-vest a țării, prin vizitarea mai multor obiective turistice.
La Carei , de Ziua Armatei, elevii au putut interacționa cu militarii pregătiți pentru o serie de momente demonstrative, mașini și arme specifice. Apoi au asistat la momentul solemn de deschidere a sărbătoririi Zilei Armatei, la Monumentul Eroilor celui de-al doilea război mondial.
La Săpânța au descoperit specificul cromatic și tematic al Cimitirului Vesel.
Elevii au putut vedea granița de apă cu Ucraina, trecând pe malul Tisei, precum și frumusețea peisajelor de toamnă la munte.
Memorialul de la Sighet i-a impresionat pe micii școlari, aflând despre suferințele înaintașilor noștri ,ca prețpentru libertatea de care ne bucurăm noi astăzi.
Muzeul Satului Maramureșean le-a oferit posibilitatea de a cunoaște specificul caselor din acea zonă, bogată în obiceiuri și tradiții.
Planetariul din Baia Mare i-a familiarizat cu o serie de informații și imagini despre constelații, care mai de care mai interersante ca formă și denumire.
Muzeul de Istorie din Baia Mare i-a surprins în mod plăcut pe copii prin modul ingenios în care este organizat pe tema popoarelor și a civilizațiilor. Tot aici au descoperit bogățiile zonei Băii Mari în metale neferoase și prețioase,cupru, aur și argint și modul cum au fost exploatate.
Școala Primară „Alexandru Rusu” din Baia Mare le-a oferit posibilitatea descoperirii de puncte comune cu școala noastră, ambele fiind școli confesionale, purtând numele a două mari personalități, Iuliu Maniu și Alexandru Rusu.
Încărcați de multă energie pozitivă acumulată de-a lungul celor două zile pline de noutăți și de emoții, ne-am întors acasă convinși că avem încă multe lucruri de descoperit până să ne cunoaștem țara și istoria.