Pământul este casa tuturor și stă în datoria noastră să îl protejăm, fiecare gest menit să aducă binele mediului înconjurător contează. Protecția mediului începe cu educația, iar conștientizarea e necesar să fie indreptată spre copii, ei având o mare influență asupra adulților, regândind modul de abordare. Informațiile referitoare la protecția mediului sunt numeroase și pot fi identificate cu ușurință de elevi, aceștia devenind mici activiști care dau speranță și putere sensului lui ÎMPREUNĂ pentru a apăra planeta noastră frumoasă și oamenii de pe ea, promovând un comportament ecologic și încurajând formarea unor deprinderi sănătoase pentru mediu în vederea reducerii risipei de resurse.
Pornind de la motto-ul Săptămânii Educției Globale din acest an școlar, „Este lumea noastră! Să acționăm împreună!” am ales să punem sub lupă consumul excesiv de resurse ale planetei. Din păcate procesul de producere a deșeurilor nu poate fi oprit în totalitate, însă fiecare dintre noi poate avea un impact pozitiv dacă aduce o schimbare individuală.
Materialele, care la prima vedere, par a fi deșeuri pot fi refolosite în infinite moduri. Depinde doar de cât de creativ poți fi în acest caz. În cadrul orei de dirigenție elevii claselor a V-a A și a V-a B au primit provocarea de a crea artă din capace de PET, iar prin reușita lor au adus o pată de culoare pe coridoarele școlii. Cu multă implicare și încântare au dat un nou sens micilor capace colorate, promițând să aplice planul verde pentru planeta albastră. Fotografiile redau cel mai bine cât de animați și absorbiți au fost copiii noștri de această activitate.
Prof. Mihaela Olău
Prof. Patricia Capriș