Selectează o Pagină

Ziua Culturii Naționale, de o deosebită însemnătate, este marcată chiar și la orele de limba germană, unde elevii clasei a VII-a C descoperă elemente comune de pe aleea basmelor ce zugrăvesc universuri ale posibilului nemărginit.

Lucrul în echipă pune în valoare sarcina de a desluși titluri deja cunoscute ale îndrăgitelor basme populare românești ale căror simboluri și motive se regăsesc atât în cultura germană, cât și în cea universală. În colțul buzelor apare, la început timid, un zâmbet și ne lăsăm cuprinși de îmbrățișarea dulce a vocei mamei, care ne citea pe atunci când eram mici.

Denumirile acum descoperite, urmează să fie atribuite imaginilor care surpind esența fiecărui basm. Asocierile cu limba engleză sau cuvintele deja cunoscute în limba germană ne facilitează potrivirea titlului cu imaginea. Bine conturate, într-un desen, se recunosc ingredientele necesare unui basm ce va pulsa mereu în izvorul imaginației fiecăruia.  

Climatul pozitiv al acestei ore, tema și modalitatea de abordare au stârnit interesul și implicarea întregul colectiv, aducând cu sine cunoștințe ce ne clădesc cultura.

 

Prof. Patricia Capriș