Selectează o Pagină

In 26 septembrie 2014, un grup de elevi din clasa X B de la Liceul Greco-Catolic ,, Iuliu Maniu”™”™ însotiti de d-nele profesoare Miheș Sorina și Iftimiciuc Dorina, au participat la Sala Polivalentă a Universității din Oradea la cea de-a doua ediție a Nopții Cercetătorilor, un eveniment ca o călătorie în lumea fascinantă a științei. Elevii au putut astfel să afle cu ce se ocupă oamenii de știință ai Universității, dar și rezultatele proiectelor de cercetare din alte instituții locale.
La fiecare stand al facultăților orădene au avut loc prezentări interactive, elevilor li s-au explicat despre invențiile si inovațiile făcute de universitarii orădeni.
Pe lângă universitari, au avut standuri de prezentare și reprezentanți ai altor instituții locale care desfășoară proiecte de cercetare: Serviciul Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD), Primăria Oradea, Inspectoratul Județean de Poliție Bihor, Muzeul Å¢ării Crișurilor Oradea și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bihor.
A fost o călătorie cu adevărat placută!

Autor: prof. Iftimiciuc Dorina