Selectează o Pagină
24 de elevi din clasele a X-a și a XI-a de la profilul de matematică-informatică al Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” vor face stagii de practică în Roma, în următorii doi ani. Proiectul face parte din programul Erasmus+ și are ca scop dezvoltarea competențelor elevilor în profesia de asistent analist programator. Existența acestui proiect în școala noastră se datorează doamnelor profesoare Miheș Sorina și Coroianu Liana.
Fiecare dintre tineri vor sta câte două săptămâni la o companie de IT din Roma. Șase ore pe zi vor învăța diferite limbaje de programare și vor participa la aplicații practice. Liceenii vor avea timp și să descopere cultura și limba italiană. Ei își vor povesti experiențele prin intermediului site-ului dezvoltat în cadrul proiectului.
Alexandru Dragoș, directorul Liceului Greco-Catolic din Oradea: „Considerăm că acești tineri trebuie ca la această vârstă fragedă să cunoască aspectele pe care mai târziu le vor avea înfruntat și de aplicat în societățile atât române, cât și peste hotare. Experiența aceasta, pe care ei o acumulează acum, îi va face să fie mult mai pregătiți și mai deschiși pentru tot ceea ce este nou.”