Selectează o Pagină

Timișoara, supranumită și „œMica Viena”, este orașul vizitat de noi,clasele ce aparțin de profilul real „œMatematică-Informatică”alături de doamnele profesoare:Iftimiciuc Dorina,Pupe Alina,Miheș Sorina și Fulop Alexndrina.
Scopul acesteia a fost de a ne contura cunoștințele dobândite pâna la acel moment in domenii precum: chimia,fizica și informatica, dar și de a ne ajuta sa ne formăm o imagine mai clară în legatura cu drumul pe care dorim să-l urmăm in viitor.
Pe de-o parte,am vizitat centrul „œExperimentariumTm”, unde ne-am confruntat cu experimente legate de optică: reflexia totală,refracția,lentilele până la mecanică: „œLeagănul lui Newton”, „œConvertorul de timp gravitațional” , forța de frecare, lucrul mecanic și puterea,dar și de hidrostatică: legea lui Arhimede, principiul lui Pascal etc.
Apoi am vizitat „œFacultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului” și „œFacultatea de Automatică și Calculatoare”.
În ceea ce privește chimia, ne-au fost prezentate două dintre laboratoare ce conțineau aparatură performantă.Profesorii de aici ne-au vorbit despre partea de electrochimie dar și despre chimia organică.
În continuare, în domeniul informaticii am vorbit despre diferitele programe utilizate în constituirea obiectelor din viața noastră zilnică. De exemplu, unul din profesori ne-a prezentat modul în care este construit un telefon mobil, fiind foarte surprinsi de necesitatea acurateței și a răbdării pentru realizarea acestuia. Ne-a fost prezentat, de asemenea, mecanismul unui lift în miniatură și o dronă ce se putea deplasa pe distanțe scurte, alături de programe ce coordonau activitatea unor corpuri.
Cu toții am fost foarte impresionați ,de micii „œroboți” realizați de studenți acestei instituții, roboți care executau diferite comenzi.
Desigur, ca oricare altă zi, aceasta s-a incheiat într-un mod plăcut, împărtașindu-ne astfel, impresiile din cadrul acestei vizite, la un ceai cald in Iulius Mall.
Așadar,această vizită ne-a impresionat într-un mod pozitiv,ajutăndu-ma atat pe mine cât și pe colegii mei,să dobândim noi informații și să privim cu alti ochi, drumul care-l vom urma in carieră.
A consemnat, eleva Sabau Vanesa 10B