Selectează o Pagină

Odată cu începerea cursurilor școlare ale semestrului II, luni, la Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu Oradea, s-a desfășurat și concursul județean de discursuri publice în limba engleză. Competiția, a cărei temă este o maximă a filosofului francez Albert Camus, \”Integrity has no need of rules\” (Integritatea nu are nevoie de reguli), a adunat 14 candidați de la diferite școli din județ, organizați pe două categorii de vârstă, 12-15 și 16-20 de ani. După această fază, vor urma cea regională, semifinala și finala, urmând ca ultima etapă, cea internațională, să se desfășoare în Londra în luna mai a.c.

\”Concursul deschide spre învățarea în mod creativ a limbii engleze, încurajând elevii să se exprime prin prisma propriilor interese și sensibilități\”, a spus prof. Costa Monica, inspector de specialitate limbi moderne.

\”Cred că un concurs ca acesta cultivă vocabularul, stimulează comunicarea, invită la învingerea tracului și nu în ultimul rând, fiind o competiție națională, le dă oportunitatea celor mai talentați elevi la limba engleză să se evidențieze\”, a precizat Angel Podar, elev în clasa a VIII-a B, Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu, Oradea.

În Bihor, organizatorii sunt profesorii Costa Monica (Inspectoratul Școlar Județean Bihor), Adina Radu și Adrian Podar (Liceul Greco-Catolic \”Iuliu Maniu\”), iar juriul a fost format din profesori de la mai multe școli din județ, Tekla Lázár, Raț Ildiko, Anca Albu și Natalia Hoduț.

Concursul este organizat sub egida Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice. Inițiatorul concursului este ESU România (English Speaking Union – Uniunea vorbitorilor de limba engleză), asociație apolitică și independentă care există în România din 1996.

Autor: Carțiș Ioana