Selectează o Pagină

În perioada februrie „“ mai a anului 2016 se desfășoară proiectul caritabil Ferciți cei milostivi, inițiat de Catedra de Teologie și Sport a Liceului Greco- Catolic Iuliu Maniu, în parteneriat cu Catedra ciclului primar a aceluiași liceu, cu Asociația Caritas Eparhial Oradea și cu Centrul de Plasament nr. 2 Oradea.
Activitățile proiectului sunt în număr de patru, și corespund cu patru dintre faptele milei trupești și sufletești: a hrăni pe cel flămând, a îmbrăca pe cel gol, a înveseli pe cel trist și a educa pe cel neștiutor. În cadrul acestor activități, copiii, alături de părinții lor, donează alimente, haine, rechizite și jucării, celor aflați în nevoie din comunitatea locală.
Punctul central al acestui proiect este implicarea copiilor în activități cu caracter caritabil spre a forma în jurul lor acel mediu propice dezvoltării sentimentului de sensibilizare cu omul aflat în nevoie. Faptele bune care sunt făcute de aceștia, au rolul de a suda relațiile dintre ei, ca și colegi, dar și relațiile dintre ei și profesori, totul spre o mai bună dezvoltare a lor.
În luna februarie am început prima activitate „“ să ne îngrijim de cel flămând prin donații de alimente. Prima clasă care a dat startul acestei activități, și proiectului, în sine, a fost clasa pregătitoare A, a căror copii, sub atenta îndrumare și însoțire a doamnelor învățătoare, dar și a câtorva părinți, au venit la Asociația Caritas Eparhial Oradea spre a oferi, prin donație, alimente celor aflați în nevoie și îngijiți de Caritas.

Autor: prof. Traian Ostahie