Selectează o Pagină

Vineri, 6 mai 2016, elevii liceului nostru au participat la Concursul teoretic interdisciplinar pentru elevi: „œ ȘTIINÅ¢A TE ÎNVAŢĂ!” în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Înălțarea Domnului” Slobozia, proiect inclus în CAERI 2016.
Scopul proiectului este acela de relansare a științelor implicate în explicarea fenomenelor naturii prin stimularea creativității științifice și tehnice a elevilor și învățarea creativă în școală, încurajând elevii să-și dezvolte modele proprii de explorare, investigare și exprimare, prin intensificarea relațiilor de colaborare între instituțiile de învățământ.
Principalele obiective au fost: dirijarea elevilor spre a descoperi și investiga fenomene fizice în corelație cu cele din chimie, biologie, geografie, matematică, din natură și practică dar și dezvoltarea capacităților de comunicare, lucrul în echipă.
La acest proiect au participat un număr de 34 de elevi din clasele VII-X, grupați în echipe de 2 elevi. Subiectele au fost elaborate, pe nivele: clasele VII-VIII, clasele IX-X, din temele cuprinse în programa școlară pentru disciplinele matematică, chimie, fizică, geografie, biologie la nivelul claselor din concurs.
Activitatea s-a desfășurat în Laboratorul de fizică a Liceului Iuliu Maniu, coordonator de proiect fiind prof. Iftimiciuc Dorina iar profesor colaborator prof. Mureșan Rodica- director adjunct.
Elevii participanți merită felicitări pentru interesul crescut și seriozitatea de care au dat dovadă.
Toți sunt niște câștigători!