Selectează o Pagină

Universitatea Politehnica Timișoara, Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, Liga Studenților Chimiști din Timișoara, Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Societatea de Chimie din România „“ Filiala Timiș a organizat Concursul Național de Chimie „Coriolan Drăgulescu” în perioada 13-15 mai 2016. Concursul este un omagiu adus celui ce a fost Academicianul Coriolan Drăgulescu (1907-1977), fondatorul Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului și primul decan al acesteia.
De la școala noastră am participat cu eleva CHO JINYOUNG din clasa X B, o elevă cu rezultate foarte bune la chimie, rezultate obținute cu multă muncă și pasiune. Eleva a obținut Mențiune la Olimpiada Județeană de Chimie din februarie 2016 și acest rezultat a îndreptățit-o pentru a participa la acest concurs.
Concursul a constituit un cadru competitiv în care participanții și-au testat gândirea logico-chimică și și-au evaluat competențele dobândite pe parcursul anului școlar.
Au participat un număr mare de elevi din aproape toate colțurile țării. Deschidearea festivă a avut loc la Filarmonica „œBanatul” din Timișoara, unde au luat cuvântul personalități de seamă: rectorul Universității Politehnica din Timișoara, primarul Timișoarei, reprezentanți ai Ministerului Educației și Cercetării, dar și cei ai Inspectoratului Școlar Timiș.
După desfășurarea concursului, eleva Cho Jinyoung a obținut 95 de puncte din 100 și premiul III.
Ca profesor am fost foarte mândră și emoționată, dar și hotărâtă să continuăm pregătirea pentru următoarele concursuri și olimpiade școlare.
Felicitări Elin!

Autor: Prof. Iftimiciuc Dorina