Selectează o Pagină
  1. Ce este AIESEC?

AIESEC este o organizație internațională de tineri condusă de studenții care doresc să se îmbunătățească și să participe activ în comunitățile din jurul lor. Viziunea organizației este să dezvolte liderii de care lumea are nevoie, iar programele de schimb internațional reprezintă una dintre metodele prin care organizația își propune să realizeze acest lucru.

  1. Ce este proiectul Discover?

Proiectul Discover este un proiect educațional prin care 20 de studenți internaționali vor avea oportunitatea să vină la Oradea și să livreze sesiuni elevilor. Discover este primul proiect de educație nonformală din ciclul nostru de dezvoltare pentru tineri. Participanții acestui proiect trebuie să fie în clasele I-VIII, adică să aibă vârsta cuprinsă între 6 și 15 ani.

  1. Ce presupune proiectul Discover?

Proiectul presupune recrutarea a 20 de studenți internaționali care vor livra sesiuni interactive în limba engleză. Sesiunile au o tematică diversă și multiculturală. Exemple de sesiuni, în acest sens, sunt: „Tradițiile din țara mea”, „Diferențe și asemănări culturale între România și țara mea”, „Dansuri tradiționale” ș.a.m.d.

  1. Când va avea loc proiectul?

Sesiunile vor avea loc în perioada 23 iunie „“ 6 august. Timp de 6 săptămâni, de trei ori pe săptămână (luni, miercuri, joi), de la 17 la 18:30. Festivitatea de deschidere va avea loc în 23 iunie, de la ora 19:00, în sala festivă a Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”.

  1. Unde va avea loc proiectul?

Proiectul va avea loc la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”.

  1. Cine va supraveghea elevii?

Pe durata sesiunilor, în fiecare sală va fi un voluntar al proiectului Discover alături de studentul voluntar internațional. De asemenea, Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” asigura prezența unui profesor coordonator/săptămână, responsabil cu bunul mers al activităților în instituție.

  1. Cât costă proiectul?

Proiectul este gratuit.

  1. Ce câștigă copiii din această experiență?

Copiii au posibilitatea să se dezvolte într-un mediu multicultural și să își exerseze limba engleză. La sfârșitul proiectului, copiii vor primi o diplomă care atestă participarea lor la experiența Discover.

  1. Dacă copilul meu este plecat în vacanță o sătămână din perioada specificată?

NU este nicio problemă. Important este să participe la 13 sesiuni din 18.

  1. Există teme/teste sau note?

Nu există. Proiectul se basează pe educația nonformală, pe comunicare și colaborare, pe munca și spiritul de echipă, jocuri, întâlnirile fiind interactive.