Selectează o Pagină

În ziua de 18 noiembrie 2016 clasele de liceu de la profilul matematică-informatică împreună cu doamnele profesoare Paula Baliban, Dorina Iftimiciuc, Antonia Nica și Sorina Miheș au avut prilejul de a vizita unul dintre cele mai frumoase si bine dezvoltate orașe din țară: Cluj-Napoca.

În această mini excursie am avut parte de o vreme superba astfel încât am avut ocazia să vizităm cat mai multe obiective. Primul pe listă a fost Observatorul Astronomic ce aparține de Facultatea de Fizică, unde am învățat cu toții lucruri noi și am fost uimiți de vasta frumusețe deținută de Univers.Și datorită cerului senin ne-am bucurat de o priveliște apropiată a Soarelui vazut printr-un telescop performant.

Următoarea oprire a fost la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Laboratoarele se află într-o clădire modernă ce aparține de Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA). Aici am fost primiți calduros de către profesori, care ne-au explicat în detaliu în ce constă să fii student și de ce avem nevoie pentru a intra la acesta facultate de renume, care oferă oportunități unice tinerilor români. După prezentare am vizitat câteva dintre zecile de laboratoare din instituție unde studentii învățau. Cu această ocazie am luat pulsul vieții de student și am simțit din plin atmosfera de studiu.

Excursia noastră a continuat în Iulius Mall unde am petrecut două ore de relaxare înainte de a porni spre casă.

Autor: Paul Alexandra clasa 10 B