Selectează o Pagină

Vineri, 3 martie 2017, elevii din clasele 9B, 10B, 11B, 12B de la profilul matematică-informatică ai liceului nostru au fost provocați de către echipa organizatoare a concursului Robot Challenge Oradea”‹ să se înscrie la acest concurs. Pentru a-i încuraja organizatorii le-au pregătit elevilor noștri o demonstrație practică cu roboți participanți la edițiile anterioare. Organizatorii sunt studenți, elevi și profesori pasionați de robotică, dispuși să activeze prin voluntariat pentru dezvoltarea abilităților practice de programare și proiectare în domeniul roboticii. Inițiativa acestui concurs a pornit și este susținută de către studenții și profesorii facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică / catedra de Mecatronică și Robotică.

Prin organizarea acestui concurs se dorește deschiderea unei colaborări internaționale între elevi, studenți și companii, în vederea dezvoltării noii generații de ingineri, programatori și proiectanți. Timp de două zile fiecare echipă participantă va concura cu roboții construiți și programați de ei intr-o competiție internatională colaborativă de pasionați. La ora actuală Robot Challenge este singura manifestare educațională orientată spre robotică din județul Bihor, aceasta reușind să adune în fiecare an participanți din toate colțurile țării cât și participanți din țările învecinate. Evenimentele organizate de către echipa Robot Challenge au ca rezultat dezvoltarea studenților și elevilor oferind un avantaj față de metodele convenționale de învățare.

Anul acesta competiția deschide porțile pentru țările de dincolo de ocean și nu numai. Datorită creșterii vizibilității concursului pe plan internațional, ediția a-7 a aduce echipe participante din Mexic, India și Indonezia. Ediția din acest an va include categoriile: – Line Follower Classic – Line Follower Enhanced – Mini Sumo – Mega Sumo – Maze Bot iar pe lângă zilele de concurs, se vor desfășura două workshop-uri cu scopul pregătirii participanților pentru concurs și familiarizarea acestora cu partenerii concursului, locul de desfășurare fiind cel mai  popular și frecventat centru comercial din Oradea, Lotus Center.

Datele evenimentelor sunt – Ziua de teste și pregătiri – 21 Aprilie”‹ – Locatie Lotus Center – Zile de concurs – 22 – 23 Aprilie”‹ – Locatie Lotus Center – Workshop 1 – 7 Martie”‹ – Locatie Universitatea din Oradea – Workshop 2 – 14 Martie „‹- Locatie Universitatea din Oradea – Workshop 3 – 21 Martie „‹- Locatie Universitatea din Oradea.

Prof. Sorina Miheș