Selectează o Pagină

În perioada 25-28 aprilie s-a desfașurat Olimpiada Națională de religie pentru cultele romano-catolic și greco-catolic, pentru clasele VII-XII.
Cuprinși de emoții și plini de voie bună, elevii școlii noastre, reprezentanții județului Bihor: Coniaric Miriam (VII A), Cristea Iulia (IX A), Indrie Damaris (X A), Bechean Denzel (X B), Chivari Dominic (XI A), Balota Sandra (XI B) , însoțiți de domnul profesor Andrei Cristea, am pornit către Mica Vienă, frumosul oraș Timișoara.
Abia ajunși în localitate, am fost marcați de arhitectura clădirilor, de primirea organizatorilor și a tuturor celor ce au colaborat pentru reușita evenimentului, asigurîndu-ne cazarea, masa, ghizii turistici, relaxarea, concentrarea și creativitatea atât de necesare unei astfel de olimpiade.
Și iată că a venit, în cele din urmă, și ziua mult așteptată a olimpiadei…
Având în spate atât de multe ,,responsabilități”, noi, orădenii, am depus eforturi pentru a ne afirma și a ne prezenta cunoștiințele profesorilor corectori și prin ei întregii țări și Biserici, dar mai ales Bunului Dumnezeu, care prin marea Sa Îndurare și Iubire ne-a mângâiat și modelat sufletele fragede în a spune adevărul ce clocotea în firea tuturor. Așa că, fiind inspirați cu ajutorul Spiritului Sfânt, am scris veritabile adevăruri de credință cu toții și nu a contat atât de mult pentru noi trecătoarea și aproape nesemnificativa notă primită, ce nu ne caracteriza, cât contau evenimentele și persoanele din jurul nostru, care ne-au oferit unele dintre cele mai frumoase momente ale vieții noastre fragile.
Astfel, am avut ocazia, mai presus de olimpiadă, de a vizita un maiestuos oraș și de a cunoaște oameni frumoși. Aceștia ne-au împărtășit frumoasa lor viață, nouă, persoane necunoscute. De aceea, sperăm că îi vom revedea implicându-se activ în viața creștină, fiind adevărați misionari, soldați și apostoli ai lui Cristos, dar și prieteni apropiați ai noștri, pe care ne vom putea baza de-a lungul drumului nostru terestru.
Eforturile elevilor și dascălilor noștri nu au rămas nerăsplătite, Alex Chivari obținând locul I la clasa a XI, profil vocațional. Felicitări elevilor participanți și profesorilor lor!

Autor: Chivari Alex si Cristea Andrei