Selectează o Pagină

O zi senină, pe bolta albastră soarele ne zâmbește iar noi, elevii clasei a III-a A pornim încântați spre localitatea Gepiu, localitate din care face naveta colegul nostru Sergiu, zi de zi.
Acolo suntem întâmpinați de el și mama, Sanda.
Avem multe de văzut. Sergiu și mama lui se mândresc și ne descoperă și nouă meseria de vulcanizator, tinichigiu. Totul e curat, organizat cu oameni serioși iar mirosul specific acestor meserii e cauciucul și vopseaua.
Pornim pe jos spre marginea localității, acolo e ferma lor de animale despre care colegul nostru ne povestește. În drum putem vedea bucăți mari de sare naturală, atât de necesară în hrana animalelor. Turma de oi, vaci și multitudinea de purceluși ne încântă deși mirosul e unul înțepător. Ne simțim minunat și putem descoperi cu proprii ochi ce înseamnă expresia „ca turma de animale”.
Ajunși acasă suntem serviți cu lapte proaspăt și plăcinte proaspete.
Mulțumim familiei pentru această zi!

Lector univ. dr. Cristea Dana ne-a invitat să participăm la activități mult iubite de copii: escladarea și ștafetele, în sala de sport a Universității Oradea.
Cei mici au descoperit că prin acest sport învață să-și regleze ritmul respirator, că acest sport te învață să-ți coordonezi ambele mâini/picioare pentru a te „deplasa”.
Exuberanța și ușurința cu care au escaladat panoul fix i-a uimit pe adulți.

Autor: Ursu Krisztina/Popa Nicoleta