Selectează o Pagină

Sâmbătă, 3 iunie 2017, copiii din parohiile greco-catolice din Bihor au participat la „œÎntâlnirea Eparhială a copiilor”, desfășurată la liceul Don Orione din Oradea.
În cadrul acestei activități, au fost atât momente de cunoaștere și distracție cât și de rugăciune și meditație. Tema acestei întâlniri a fost „œCredință și discernământ”. Programul acestei zile a început cu Sfînta Liturghie celebrată de către Preasfințitul Vrigil Bercea, urmată de prânz și de jocurile propriu-zise sub vigilența diferitor animatori. Fiecare grup de animatori a avut de pregătit pentru micuții oaspeți câte un joc, creând astfel o atmosferă foarte plăcută.
Din cadrul Liceului greco-catolic I. Maniu, 15 elevi au participat ca animatori la reușita acestei zile : 
– Bianca Sarca, Marc Coșerariu (clasa a IX-a A);
– Iulia Cristea, Denisa Cîșlariu, Adriana Petruț (clasa a IX-a B);
– Amalia Costea, Roxana Barna (clasa a-X-a A);
– Andra Ologu (clasa a X-a B);
– Bianca Bere, Dominic Chivari, Alex Cuc (clasa a XI-a A);
– Sandra Balotă, Iosefina Boitoș, Sebatian Ciuntu, Antonio Guiaș (clasa a XI-a B) precum și Francesca Toader (clasa a XI-a de la Liceul Sanitar care s-a alăturat grupului nostru).
Jocul propus de către animatorii Liceului greco-Catolic I. Maniu a constat în umplerea unor flacoane cu apă în cel mai rapid timp posibil, având în vedere că fiecare copil era legat la picior cu o sfoară. Tinerii noștri animatori au reușit să îi bucure în mod particular pe acești micuți încât putem spune că a fost o experiență deosebită, atât pentru noi, animatorii, cât și pentru copii.
Cu această ocazie, mulțumim organizatorilor acestei minuate zile precum și coordonatorilor din Liceul nostru Pr. Cristian Tiseliță și Pr. Dobrata Vasile. 


Articol realizat de animatoarele: Costea Amalia Sorina &
Barna Roxana Andreea din clasa X-a A