Selectează o Pagină

Într-o atmosferă însuflețitoare, elevii clasei a IX-a A,  însoțiți de prof. dirig. Blaga Monica au participat la manifestările dedicate zilei de 9 Mai organizate la Filarmonica din Oradea de Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în retragere „General Traian Moșoiu”. Astfel, anul acesta aniversăm o triplă sărbătoare: 140 ani de la încheierea războiului de independență, 73 de ani de la victoria Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și 68 de ani de la înființarea Uniunii Europene.

După intonarea Imnului de Stat și a Imnului Uniunii Europene, elevii au ascultat  alocuțiunile susținute de personalități ale culturii orădene precum: col.(r) dr. Constantin Moșincat, prof.univ. dr. Lia Pop și prof. univ. dr. Viorel Faur din cadrul Universității din Oradea. Aceștia au subliniat semnificația istorică a zilei de 9 Mai în istoria poporului român. Activitatea a continuat cu momentele artistice susținute de corul „Ariston” al Liceului de Arte alături de corul Liceului ortodox „Roman Ciorogariu”, grupul folcloric „Simboluri bihorene” al Liceului de Arte și orchestra de cameră a Liceului de Arte.

Impresionați, elevii au reținut îndemnul interlocutorilor, acela de a respecta și prețui simbolurile  țării și libertatea câștigată cu prețul vieții pe câmpul de luptă.

La mulți ani României independente!

La mulți ani Europa!

Prof. Monica Blaga