Selectează o Pagină

Cu mare bucurie la altarul Său venim, Pe Domnul pâinea vieții, în inimi îl primim.

Așa au cântat azi 90 de suflete care au fost gata să-l primească pe Isus Cristos în Sfânta Taină a Împărtășaniei pentru prima dată. Având parte de un program de pregătire în prealabil, copiii din clasele primare Step by Step  A, B și C ale Liceului nostru, alături de copiii ce aparțin de Catedrala ”Sfântul Nicolae”, au avut azi Prima Sfântă Împărtășanie Solemnă, eveniment marcant în viața spirituală a acestor copii.

Această sărbătoare a fost și una a familiei, prin prisma faptului că alături de acești copilași, au fost prezenți părinți, frați, prieteni sau apropiați, care au dorit să fie părtași la acest moment important din viața lor.

Așa cum amintea și Presfinția Sa în predică, este important să știm că Isus este acel prieten care ne așteaptă mereu lângă El pregătit fiind să ne ierte pentru greșelile comise.

Atenți, emoționați dar pregătiți, copiii au reușit să cânte întreaga Sfântă Liturghie, bucurând astfel, cu glasurile lor o biserică întreagă.

Mulțumim Bunului Dumnezeu care ne-a învredincit să ajungem această frumoasă zi. Alese mulțumiri de adresează Conducerii Liceului și Doamnelor Învățătoare pentru tot efortul depus ca organizarea acestui eveniment să fie așa cum ne-am propus. Nu în ultimul rând le mulțumim dragilor noștri părinți cateheți, care și-au oferit timpul lor spre a se întâlni cu acești copii și a-i învăța toate cele necesare spre buna înțelegere a semnificației prezentei sărbători.

Autor: Ostahie Traian