Selectează o Pagină

În luna aprilie 2018, cabinetul psihopedagogic al Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu Oradea a găzduit câțiva elevi inimoși ai liceului nostru, care au participat la o acțiune desfășurată în cadrul SNAC (Strategia Națională de Acțiune Comunitară), coordonată de dnele prof. Raţ Ildiko și Oros Luminița.
Atât voluntarii, cât și 4 elevi cu CES din ciclul gimnazial și liceal din școală, împreună cu coordonatorii și-au unit forțele și au confecționat împreună mascote SNAC în vederea participării la concursul Mascota SNAC, organizat în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară implementată de Ministerul Educației Naționale, în parteneriat cu Asociația „Children’s Level Group”, iar la nivel județean, CJRAE Bihor.

Echipa Voiniceii, formată din elevi de gimnaziu, coordonată de dna prof. Raţ Ildiko a fost compusă din voluntari din clasa a VII-a A: Faur Andreea, Györi Isabela, Micle Rareș și au confecționat mascota Pomișorul prieteniei cu mesaje, iar liceenii: Pop Amalia, Cozma Adelina și Fetea Ștefania din clasa a XI-a A- echipa Inimoșii , coordonați de dna prof. sprijin Oros Luminița au confecționat doi copii inimoși, după cum se vede și în fotografii.

Voluntarii, dar și elevii cu CES și-au manifestat creativitatea și măiestria în a coase, a lipi, a decupa, a scrie mesaje și a lucra constructiv și armonios împreună.
Considerăm că prin activitatea desfășurată, am oferit o mică bucurie elevilor cu CES, aceea de a lucra împreună în realizarea mascotelor. Totodată am atins obiectivele concursului și anume: stimularea creativității elevilor; valorificarea capacităților de exprimare artistică prin folosirea de materiale și tehnici diferite, precum și dezvoltarea unor atitudini pozitive cu privire la implicarea în activitățile SNAC.

Mesajul transmis de echipa Inimoşii este următorul:
„Chiar dacă am Căzut şi soarta ne îngenunchiază uneori, avem alături oameni Altruişti care ne întind o mînă de ajutor şi aşa, împreună, trecem de Nori, urcăm încet Coloana Infinitului şi ajungem la Soare, la lumină.
Suntem nerăbdători să vedem rezultatele muncii noastre, dar și să ne întâlnim iarăși la următoarea activitate SNAC, poate chiar cu mai mulți voluntari din școală, sub deviza noastră:
SNAC- puterea exemplului!

Autor: prof. Oros Luminiţa, prof. Raţ Ildiko