Selectează o Pagină

Cu interes și curiozitate, elevi ai Liceului Greco-Catolic I. Maniu, din clasele VI-a A,  a IX-a B, a X-a B, a XI-a B  împreună cu doamnele diriginte Ioana Sarca, Sorina Miheș, Emilia Haș, au luat parte la activitățile desfășurate la Universitatea din Oradea, organizate în cadrul proiectului  Noaptea Cercetătorilor Europeni, vineri, 28 septembrie.

Celor prezenți li s-a oferit oportunitatea de a descoperi lumea științei și oamenii din spatele experimentelor  prezentate, de a lua parte la  activități educative pentru adolescenți, care  îmbină știința cu învățarea. Elevii școlii noastre au putut observa  cele mai noi descoperiri din laboratoare, invenții și proiecte din astronomie, biologie, chimie, inginerie, felurite aparate folosite în laboratoarele facultăţilor orădene, dar şi roboţi creaţi de studenţi. La standul Facultăţii de Ştiinţe, curioşii au putut participa la o lecţie interesantă, aflând cum studenţii şi profesorii de la Biologie clonează plante. Printre cele mai interesante standuri pentru elevii noștrii au fost cele de robotică și cel al echipei CSU Oradea stand prezentat de colegii lor Lupșea Victor clasa 10B si Grama Norbert clasa 12B.

Ediţia din acest an, a cincea a evenimentului, a reunit 28 de standuri, jumătate au fost ale unor elevi sau companii din parcul industrial acestea fiind vizitate de sute de persoane, îndeosebi copii sau adolescenţi. Noaptea Cercetătorilor este sărbătorită în fiecare an în circa 300 de oraşe europene, iar în România este organizată în 20 de oraşe.

Autori: prof. Sorina Miheș

prof. Emilia Haș