Selectează o Pagină

Descoperă lumea fascinantă a chimiei

 

Cu ocazia  Școlii Altfel, în laboratorul de chimie al liceului a avut loc  activitatea ‘’Descoperă lumea fascinantă a chimiei”. Au fost prezenți elevi ai  liceului, grupați în grupe diferite , gimnaziu și liceu.

In prima parte s-a prezentat filmul din cadrul Școala Discovery, cu tema Compuși și reacții,  apoi  s-au desfășurat jocuri didactice specifice chimiei.

În partea a doua, elevii au asistat la experimente spectaculoase realizate de prof. Iftimiciuc Dorina, fie au realizat ei diferite experimente.

Enumerăm câteva din experimentele prezentate: arderea piliturii de fier, de cupru, a șpanului de magneziu,  vulcanul chimic, tulburarea apei de var cu ajutorul dioxidului de carbon obținut în laborator, arderea sulfului și a zahărului cu ajutorul oxigenului obținut în laborator, studierea indicatorului acido-bazic obținut din varza roșie.

Au fost câteva ore placute, pline de întrebări din partea elevilor curioși. Cu siguranță este doar începutul în această minunată călătorie în care am încercat să prezentăm lumea fascinantă a chimiei.

La finalul activității s-a citit pe chipul elevilor bucuria și interesul pentru această minunată disciplina.

Prof. Iftimiciuc Dorina