Selectează o Pagină

Vocație, implicare, talent

Săptămâna Școala altfella Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu este altfel de școală. Perioada 22-26 octombrie a fost Școala altfella clasele primare, doamnele învățătoare desfășurând activități variate, cuprinzând numeroase domenii de interes ale elevilor: alimentație sănătoasă, observarea naturii, bunele maniere, activități practice, autocunoaștere, sport etc., având ca invitați specialiști în aceste domenii. Activitățile s-au bucurat de succes, copiii fiind foarte încântați.

Acum, în săptămâna 29 octombrie-2 noiembrie, elevii de la gimnaziu și de la liceu sunt în plină activitate a Școlii altfel. Ne-am gândit să organizăm aceste activități într-un mod cât mai atractiv, care să-i implice și pe ei în alegerea responsabilă a activităților. Pentru zilele de luni și marți, domnii profesori au propus ateliere de lucru la care elevii s-au putut înscrie în funcție de interes. Am putea aminti câteva dintre ele: În căutarea lui Hristos, Valoarea familiei, Atelier de lucru manual, Germana prin joacă  și muzică, Atelier de simbolistică românească, Clubul de poezie, Parada ECO, Descoperă lumea fascinantă a chimiei, Lecția de prim ajutor, Concerte celebre, Origami 3D, Cercul de robotică, Dragă chitară, cântă-mi în strună, Cariera mea încotro?, Factori de risc și de protecție în consumul de droguri, Fotbalul –  pasiunea meaetc. Au fost activități de real succes, feedback-ul fiind unul pozitiv.

Miercuri, 31 octombrie, a fost o zi specială, așteptată cu nerăbdare, deoarece, după repetițiile din zilele anterioare, coordonați de profesorii de sport, elevii au realizat un flashmob cu un mesaj care ne-a emoționat pe toți: numele patronului nostru spiritual, Iuliu Maniu, și o urare pentru Presfințitul nostru drag, PS Virgil- Sănătate! Pentru că dumnealui este o prezență permanentă în mijlocul nostru, acum, când trece prin momente dificile de sănătate, ne-am gândit să îi fim alături, nu doar în rugăciune, ci și printr-un mesaj de suflet, mesaj ce reprezintă gândurile noastre bune și mulțumirile pentru tot ceea ce înseamnă Preasfințitul Virgil pentru noi. Sperăm să îi aducă zâmbetul pe buze, să se însănătoșească cât mai repede și să revină curând.

Activitățile zilei s-au încheiat cu un târg culinar, 100 de ani de rețete tradiționale românești, organizat de Consiliul elevilor. A fost un adevărat ospăț cu plăcinte, sarmale, cârnați, slănină, brânzeturi, murături, zacuscă, dar și dulciuri: brânzoici, cozonac, gogoși, pentru orice pofticioși. Banii adunați din vânzarea produselor constituie o contribuție a elevilor pentu renovarea Palatului Episcopal, afectat serios de incendiul din 25 august 2018.

Zilele de joi și vineri sunt dedicate excursiilor tematice, îmbinând turismul cultural cu relaxarea.

Așadar, ne-am dorit altfel de activități, iar efortul și implicarea noastră ne-au adus bucurie și mulțumire sufletească tuturor deopotrivă, elevi, profesori și părinți.

Autor: consilier educativ, prof. Danciu Mihaela