Selectează o Pagină

În Săptămâna Școala Altfel, elevii claselor a VIII-a A și a VII-a A, însoțiți de doamnele diriginte Ciupleu Ioana și Broizan Alina, împreună cu doamna profesoară Raț Ildiko, au fost într-o minunată excursie de 3 zile, până pe malurile Dunării.

Prima oprire a fost la Băile Herculane, stațiunea balneoclimaterică milenară menționată sub denumirea „Ad aqua Herculi sacras ad Mediam”, înființată încă de pe vremea împăratului Traian și care a ajuns să fie una dintre cele mai apreciate stațiuni din Europa și pe vremea imperiului austro-ungar.

Au fost cazați La Orșova, chiar pe malul Dunării, de unde au plecat a doua zi în croazieră pentru a vedea vestitul chip al lui Decebal sculptat în stâncă la Cazanele mici ale Dunării. Apoi au vizitat în Orașul Drobeta Turnu Severin castrul roman, băile romane și cetatea medievală. Au ajuns și la Vestita hidrocentrală Porțile de Fier 1.

A treia zi, în drum spre casă au vizitat în Târgu Jiu operele vestitului sculptor roman Constatntin Brâncuși.

A fost o excursie reușită care a îmbinat distracția cu instruirea și culturalizarea. Vremea a fost extrem de plăcută și toți am beneficiat de experiențe de neuitat.

Autor: prof. Ciupleu Ioana