Selectează o Pagină

 

Vineri, 23.11.2018, un grup de elevi ai Liceului Greco Catolic „ Iuliu Maniu” Oradea, din clasele a X-a B (Băcuș Miruna, Filip Mihai, Havași Andrei, Ardelean Cătălin) respectiv ai clasei  XI-a B ( Stan Răzvan, Varadi Mark, Lollio Marco , Gârz Alexandru și  Moza Alexia) însoțiți de prof. Chimie – Iftimiciuc Dorina și prof. Biologie – Fernea Bianca, au participat la o prezentare susținută de Gabriel Petrea, Director General Adjunct al Universității Politehnice București alături de alți elevi din Oradea cu specializarea matematică-informatică, precum și de reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

Întrunirea a avut loc la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea. Tema abordată în cadrul întâlnirii a fost „ Învățământ Ingineresc” și a cuprins două părți. În prima parte s-a discutat despre „Inginerie și Tehnologie” precum: smart phones, recunoașterea vocii, facebook, waze/google maps, mașini autonome, livrarea cu drone iar în partea a doua s-au abordat „ Meseriile Viitorului” cum ar fi: inginer pentru printarea 3D, inginer întreținere roboți, modă digitală cu croitori digitali, comerțul cu inteligență artificială, ofițerul de etică.

Totodată elevii au primit câteva sfaturi în ceea ce privește alegerea unei meserii și informații despre viața în Universitate referitoare la taxe de studii, cazare, costuri de trai, oportunități de carieră. Prezentarea a conținut si oferta educațională a Universității Politehnice București fiind o posibilă alegere a elevilor, și a stârnit un mare interes în rândul lor. Asteptăm și alte Universități să facă prezentări similare.

Prof. Fernea Bianca și prof.  Iftimiciuc Dorina