Selectează o Pagină

Marti, 18 decembrie, s-a desfăşurat în sala festivă a Liceului Greco-Catolic ”Iuliu Maniu” Oradea o demostraţie practică cu roboţeii realizaţi de către elevii participanţi la cercul de robotică, care se desfăşoară în cadrul liceului nostru din acest an şcolar, sub îndrumarea prof. Sorina Miheş şi a dlui Agud Mihai. Au fost prezentaţi zece roboţi din diferite categorii: line follower, mini sumo, robot autonom, robot comandat prin bluetooth, cub de leduri. Pe langă demonstraţia practică, reprezentanţii cercului de robotică elevii Agud Mark şi Havaşi Andrei din clasa 10B, Georgies Victor clasa 9B asistaţi de Cadar Iustin clasa 9B le-au explicat colegilor principiile de realizare a acestora.

La demonstraţia practică au asistat 140 de elevi din clasele 9A, 9B, 10B, 11B, 12B care s-au arătat încântaţi de oportunitatea oferită fiind fascinaţi de lupta roboţilor din categoria mini sumo.

Scopul acestei activităţi a fost de a populariza activitatea cercului de robotică, de a-i uni pe elevii pasionaţi de acest domeniu dar şi de a-i conştientiza pe toţi elevii participanţi de satisfacţiile studiului individual şi în echipă.

 

Autor: prof. Sorina Miheş