Selectează o Pagină

Zilele trecute am fost fericiții participanți la o activitate deosebită, derulată în cadrul programului ,,Sănătatea începe în farfurieˮ, cu participarea cunoscutului Chef Cezar Munteanu, sprijinit de Selgros Cash & Carry România. Acest program aduce educația gastronomică în școli și urmărește să promoveze obiceiul de a mânca sănătos  în rândul copiilor din clasele primare. Egida programului este ,,Copiii sănătoși de astăzi sunt adulții sănătoși de mâine.ˮ

Activitatea s-a desfășurat în data de 3 aprilie, în sala de sport a Liceului, la ea participând peste 160 de copii din clasele Step by Step. Echipa entuziastă a organizatorilor a energizat auditoriul cu jocuri sportive ușoare, presărate cu momente de magie. Intrarea spectaculoasă a lui Chef Cezar a demarat partea educativă a activității, realizată interactiv, copiii ,,au gustatˮ glumele și felul dezinvolt al interlocutorului lor. În același timp au învățat să cunoască alimente și produse naturale și să aleagă o dietă mai sănătoasă. La final, s-a organizat o degustare de smoothie, preparat pe loc, iar copiii au primit un cadou cu gustări sănătoase, precum și o serie de materiale informaționale pentru acasă.

Etapa a doua a programului va consta în realizarea de către clasele înscrise în proiect a unei activități originale care să promoveze alimentația sănătoasă, cu posibilitatea câștigării unei tabere gastronomice pentru întreaga clasă.

Activitatea a avut un real succes, atât în rândul copiilor cât și al cadrelor didactice implicate, remarcându-se prin originalitatea abordării și profesionalismul echipei lui Chef Cezar.