Selectează o Pagină

Din vreme în vreme ne facem timp și pentru teatru. Ideea de a ne petrece timpul liber diferit ne-a surâs tuturor și iată că joi, 11 aprilie, ne-am întâlnit – pentru a treia oară în anul acesta școlar- și am aplaudat cu emoție, reflecție și regăsire piesa: Dinte pentru dinte. Fiecare spectacol ne aduce o altă emoție și ne inspiră trăiri diferite. De aceea, ori de câte ori avem posibilitatea, ne întoarcem iar și iar cu bucurie în sălile de spectacol. Alegem ca în timpul liber să ne deconectăm de la lumea tehnologizată în care trăim, o lume interesantă, dar în care noi începem să devenim tot mai neinteresanți și neinteresați. Scopul ieșirii noastre la teatru nu este doar deconectarea de la rutina zilnică, ci mai ales formarea noastră culturală. Ne străduim ca această formare să fie cu adevărat fertilă, astfel încât, la sfârșitul programului, să plecăm mai buni și mai înțelepți.

Acestea fiind spuse, doresc să folosesc acest prilej pentru a-mi exprima deosebita considerație pentru elevii prezenți la teatru.

La această piesă au participat iubitorii de frumos  din clasele a IX-a, a-X-a și a- XI-a însoțiți de prof. Țiț Emanuela. Gândurile și impresiile câtorva dintre elevii participanți le puteți parcurge în cele ce urmează:

Teatrul este o instituție de cultură. Din păcate, în ziua de astăzi nu mulți dintre tineri merg la teatru, nu mulți tineri sunt atrași spre această formă de culturalizare. Mă bucur că unii dintre tineri, printre care mă număr și eu, au descoperit plăcerea teatrului și au deprins acest ,,obicei”.– Dragoș Tomescu, clasa a –X-a.

Pentru mine acest tip de activitate este un mod de recreere și o bună oportunitate de a dobândi informații noi, dar și de a socializa. Mă bucur că avem ocazia să mergem să vizionam piese de teatru , susținuți și de profesori coordonatori. – Alexandra Marta, clasa a-X-a.

După această scenetă de teatru pot spune doar că „Am râs cu poftă”. A fost o piesă de teatru extraordinară. Doresc să propun celor care citesc acest articol să meargă la teatru, să citească, să iasă în lume. Lumea noastră nu e doar în tehnologie. Este în oamenii care ne sunt alături, în amintirile plăcute, în natura creată de Dumnezeu, și cel mai important, în NOI. – Larisa Stănică, clasa a –IX-a.

Teatru- cuvântul acesta își creează un întreg autentic Univers, care deține în componența sa atributele eleganței, oameni pe fața cărora se observă imensul respect față de artă și cultură. Recomand tuturor cititorilor acestui articol participarea la astfel de evenimente. – Cristina Borz, clasa a-IX-a.

Mersul la teatru se enumeră printre cele mai impresionante activități la care pot participa împreună cu colegii și profesorii mei. Umorul, carisma și drama sunt prezente constant în piesele de teatru, lăsându-mă uimită de fiecare dată. – Rebeca Labrău, clasa a-X-a.

 

În încheiere, îmi face plăcere să spun: din nou, aplauze!

Autor: prof. Țiț Emanuela