Selectează o Pagină

În fiecare an omenirea sărbătorește pe data de 22 aprilie Ziua Pământului. Anul acesta am marcat această zi în avans, astfel, luni, 15 aprilie, elevii clasei a V-a A au venerat natura, salutând cu bucurie întreaga Creație. Tema a fost aleasă printr-un capriciu al meu. Aparent prea generală, prea stufoasă. Ea poate fi abordată totuși din câteva unghiuri. Eu țin la această temă, întrucât e de natură să arunce lumină asupra câtorva probleme cu care ne confruntăm la nivel global. Ne-am așezat cu interes la un dialog despre TERRA, reamintindu-ne că misiunea noastră este de a trăi în armonie cu natura, de a respecta tot ceea ce Dumnezeu ne-a oferit.

Împreună am învățat lucruri noi și ne-am reamintit ce putem să facem fiecare pentru protejarea Pământului. „Marșul” nostru a debutat printr-un schimb de idei, învățând că fiecare putem contribui la bunăstarea planetei noastre. Cu această ocazie am învățat și rugăciunea Tatăl Nostru în limba germană, mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru „casa noastră comună”.

Am simțit nevoia să dăm glas sentimentelor noastre față de „mama natura”, astfel, fiecare elev, la finalul activității, a scris un mesaj, un gând pentru „ mama TERRA”.

Mulțumim Creatorului pentru tot și vrem să contribuim la menținerea frumosului din jurul nostru.  Câteva momente surprinse în timpul activității le împărtașim cu dumneavoastră, invitându-vă să răsfoiți câteva fotografii din cadrul lecției.

 

Autor: prof. Țiț Emanuela