Selectează o Pagină

În cadrul programului ”Realizează-te în Oradea”, desfășurat prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Oradea în vederea dezvoltării domeniului IT în Municipiul Oradea, elevii liceului nostru i-au avut inivitați pe reprezentanții a trei companii internaționale care activează și pe piața din Oradea. Programul se adresează elevilor care urmează cursurile la profilul matematică-informatică, Consiliul Local oferind burse de studii pentru liceenii din clasele XI și XII de la acest profil care vor urma studiile la o facultate cu profil IT în Oradea. În școala noastră responsabilul de program este prof. Sorina Miheș.

La întâlniri au participat elevii claselor 9B, 9A, 10B, 11B, 12B, 12A dar și elevii claselor 8A și 8B în vederea orientării profesionale.

În data de 25 martie 2019 elevii noștri i-au avut invitați pe reprezentanții QUBIZZ coordonați de Mihai Petruțiu, în 01 aprilie pe reprezentanții RUSSMEDIA ROMANIA, echipă coordonată  de manager proiect Laura Serdult,  iar în 9 aprilie pe cei ai companiei ACCESA, echipă coordonată de Amalia Veres. Aceștia le-au prezentat tinerilor meseriile din domeniul IT, le-au împărtășit din secretele profesiei și din experiența profesională, din proiectele la care lucrează companiile, i-au încurajat pe tineri să-și continue studiile recomandând urmarea acestora în mediul universitar orădean și găsirea unui loc de muncă la companiile internaționale din domeniul IT ce activează în Oradea. La încheierea întâlnirilor reprezentanții companiilor au răspuns întrebărilor elevilor, Accesa recompensându-le cu premii. Elevii școlii noastre s-au arătat încântați de aceste activități.

 

Autor: prof. Sorina Miheș