Selectează o Pagină

Această săptămână premergătoare vacanţei de primăvară 15 – 19 aprilie, a fost presărată de momente / evenimente care ne-au subliniat încă o dată, că istoria se scrie zi de zi, că putem fi martori ai timpului care trece ( adică conştienţi de ceea ce se întâmplă lângă noi) sau  că putem să marcăm istoria prin gesturi mici dar cu însemnătate sufletească mare.

Am început ziua de vineri – când mulţi se gândeau doar la vacanţa ce urma să vină – amintindu-ne de patimile Mântuitorului nostru, urmărindu-L, prin scurte meditaţii, pe Calea Crucii ( Via Dolorosa), conduşi fiind de pr. Traian Dobrată.

Pentru că nu am putut fi cu toţii prezenţi la festivitatea dezvelirii statuii lui Iuliu Maniu, clasa a III-a B a ţinut să-şi manifeste respectul şi recunoştinţa faţă de ilustrul înaintaş printr-un moment pios de închinare şi cântec, o floare de liliac şi o lumânare..

Rugăciunea noastră s-a completat prin câteva minute în faţa Sfântului Sacrament expus în Catedrala Sfântul Nicolae.

Natura, parcă în semn de apreciere pentru gesturile noastre, a ordonat un vânticel care a permis să fim învăluiţi de o ninsoare de petale cu miros de cireş japonez.

Săptămâna Patimilor să ne fie prilej de pregătire sufletească pentru a primi cu bucurie vestea mântuitoare!

Sărbători pascale binecuvântate!