Selectează o Pagină

În cadrul proiectului „Unitate și deversitate prin sport”, luni, 22 aprilie 2019, a avut loc cea de-a doua ediție a Cupei Liceelor Teologice.

Competiția a fost organizată de către Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu, prin profesorii Cristea Andrei și Varna Nicolae și a adunat la start echipele de fotbal ale: Liceului Teologic Greco-Catolic Inochentie Micu din Cluj, Liceului Ortodox Episcop Roman Ciorogariu din Oradea și a școlii noastre.

După trei jocuri spectaculoase, turneul a fost câștigat de către Liceul Greco-Catolic din Cluj, urmat de Liceul Greco-Catolic din Oradea și Liceul Ortodox dinacelași oraș. Dincolo de rezultate, ideea proiectului este aceea de a grupa tinerii in jurul sportului, indiferent de etnie, apartenență religioasă, regiune geografică și alte aspecte. Sportul trebuie să uneasca, să formeze caractere, tinerii trebuie să fie învățați să acorde respectul cuvenit adversarilor, să le aprecieze calitățile și să lege prietenii.

Jocurile s-au desfășurat la LPS Bihorul, arbitrate fiind de catre Marius Omuș si Adina Popa, iar cupele au fost oferite elevilor de către prof. Nica Antonia, director al Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu din Oradea și de către prof. Hotupan Călin, inspector de educație fizică și sport.

Multumim pentru susținerea financiară, Biroului Pastoral al Episcopiei Greco-Catolice!

Autor: prof. Andrei Cristea