-
Vineri, 10 mai 2019, elevii liceului nostru au participat la Concursul teoretic interdisciplinar: “ ŞTIINŢA TE ÎNVAŢĂ!” în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Înălţarea Domnului” Slobozia.
Scopul proiectului este acela de relansare a ştiinţelor implicate în explicarea fenomenelor naturii prin stimularea creativităţii ştiinţifice şi tehnice a elevilor şi învăţarea creativă în şcoală, încurajând elevii să-şi dezvolte modele proprii de explorare, investigare şi exprimare, prin intensificarea relaţiilor de colaborare între instituţiile de învăţământ.
Principalele obiective au fost: dirijarea elevilor spre a descoperi şi investiga fenomene fizice în corelaţie cu cele din chimie, biologie, geografie, matematică, din natură şi practică dar şi dezvoltarea capacităţilor de comunicare și munca în echipă.
La acest proiect au participat un număr de 66 de elevi din clasele V-X, grupaţi în echipe de 2 elevi. Subiectele au fost elaborate, pe nivele: clasele V-VI, VII-VIII, IX-X, din temele cuprinse în programa şcolară pentru disciplinele matematică, chimie, fizică, geografie, biologie.
Câteva impresii ale participanților:
Am participat până acum la două ediții ale concursului “Știința te învață”, iar de fiecare data a fost o experiență plăcută și inedită. Acest concurs reușește să îmbine materiile reale, pentru că până la urmă acestea studiază același lucru: viața. Este o provocare pe care aș mai accepta-o!
Elev Maier-Kleh Paul, clasa a-X-a B.
Vineri 12 mai 2018, am participat alături de fratele meu la concursul Știința te învață . El e clasa a șaptea , eu a opta , iar soarta , sau poate doamna profesoara de chimie , a făcut să fim în aceeași echipă . A fost o experiența extrem de interesantă aș zice . Testul în sine ne-a luat oarecum prin surprindere , dar nu într-un mod rău. Am mai participat la acest concurs și în anii trecuti , dar atunci am participat cu o colegă de clasă . Anul acesta a fost diferit din punctul acela de vedere . Mă așteptam , în mod eronat , să rezolv eu întreg subiectul , dar m-am lovit de anumite dificultăți…tehnice . M-am trezit în postura în care , contrar așteptărilor mele , am muncit cot la cot cu fratele meu să rezolvăm exercițiile , și mă îndoiesc că aș fi reușit fără ajutorul lui să termin la timp…. Ideea concursului mi se pare interesantă , interdisciplinaritatea sa , fix lucrul care te-ai aștepta să facă concursul mai dificil, e lucrul care îl face mai accesibil , testând astfel nu cunoștințele ridicate la fizica , chimi etc , ci informații generale ale acestor domenii inrudite . Am apreciat mult experiența și pot spune cu mâna pe inimă că mi-a plăcut, și după spusele fratelui meu , și el de-abia așteaptă ediția de anul viitor .
Eleva Popovici Iulia, clasa a- VIII-a B
Activitatea s-a desfăşurat sub coordonarea profesorilor: Fernea Bianca, Pupe Alina, Mureșan Rodica și Iftimiciuc Dorina- coordonatorul proiectului la nivel de școală.
Elevii participanţi merită felicitări, pentru interesul crescut de care au dat dovadă și prin implicarea în acest minunat proiect. Toţi sunt nişte câştigători!
Prof. Iftimiciuc Dorina