Selectează o Pagină
„Lăsați copiii să vină la Mine!”

(Luca 18:16)

Cea mai mare datorie a părinților creștini este să îi călăuzească pe copiii lor, către Mântuitorul. Aceasta a fost și menirea zilei de 2 iunie 2019 când am participat cu toții, elevi, cadre didactice, părinți și credincioși, la vizita Sfântului Părinte Francisc în România.  

Chemarea acestei vizite binecuvântate, „Să mergem împreună!”, ne-a însuflețit pe toți. Astfel, dis-de-dimineață, ne-am îmbarcat în autocare, mașini personale, microbuze și trenuri speciale, constatând că școala noastră a fost reprezentată la Blaj de un grup numeros. Elevi din ciclul primar, gimnazial și liceal, însoțiți de învățătoare, profesori, diriginți, preoți spirituali și directori, alături de familii, cu toții doream să fim părtași la scrierea istoriei, prin participarea la acest eveniment unic și binecuvântat, pe care nu-l vom uita niciodată.

Am fost impresionați de ceea ce am văzut și simțit acolo, în freamătul Câmpiei Libertății de la Blaj, cunoscută ca centrul spiritual al greco-catolicismului. Ne-am unit glasurile, mintea și spiritul cu toții, în rugăciune atunci când am asistat la Liturghia oficiată pentru noi, de Sfântul Părinte Francisc .

Am fost copleșiți de emoție când, în cadrul Liturghiei solemne pontificată de Papa Francisc la Blaj, au fost pomeniți Episcopii martiri ai Bisericii Greco-Catolice, care au fost arestați, întemnițați și uciși de regimul comunist, pentru că au pus credința, mai presus de viața lor. Momentul istoric trăit de Biserica Greco-Catolică și credincioșii ei, a fost împlinit cu beatificarea celor șapte Episcopi greco-catolici: Valeriu Traian Frenţiu, Vasile Aftenie, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Bălan, Alexandru Rusu şi Iuliu Hossu, aceștia devenind sfinți.

Vizita Sfântului Părinte a avut puternice valențe ecumenice și a fost o ocazie deosebită pentru noi toți să înțelegem că suntem liberi să ne trăim credința. Să înțelegem că azi putem să ne rugăm, doar datorită acelora care în trecut au avut curajul de a lupta și a muri, pentru a ne reda nouă libertatea. Ne-am simțit norocoși, pentru binecuvântarea divină care s-a abătut asupra noastră. Ne-am simțit copleșiți că am putut participa la un asemenea eveniment.

Ce norocoși suntem!

Și cât de recunoscători ar trebui să fim!

 

Prof. Adina Radu

Prof. Monica Blaga

 

https://www.youtube.com/watch?v=XT9E_tdHqvM

Imnul Episcopilor Martiri, o frumoasă rugăciune închinată celor care și-ai dat viața pentru credința lor

Sursă foto : www.egco.ro