Selectează o Pagină

Când îmbini educația, sportul și buna dispoziție, cu siguranta rezultatele vor fi îmbrăcate în zâmbete. Din dorința de a facilita socializarea în rândul părinților și de a promova obiceiuri sănătoase pentru tânăra generație, profesorul Andrei Cristea de la Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu, acum mai bine de zece ani, a venit cu o idee inedită: un campionat de fotbal dedicat părinților.

Proiectul a fost repede îmbrățișat de catedra de sport a liceului și nu numai, astfel devenind o poveste de succes care aduce împreună, an de an, părinții și elevii, într-o competiție sportivă, guvernată de spiritul de fair-play.

În semn de recunoștință pentru cel ce a fost Cătălin Mănoiu, tată, organizator si prieten, din 2017, campionatul îi poartă numele.

În ultimii ani, campionatul a fost găzduit de Baza Tineretului Oradea și a reunit în medie 10 echipe pe sezon, adică 10 clase din ciclul primar.

Anul acesta, pe podium au urcat echipele: II B – locul I, I B – locul II, II A – locul III și IV B – locul IV.

La final, așa cum șade bine unei competiții sportive, cupele mult așteptate au fost oferite de doamna director Antonia Nica, alături de organizatorii: Andrei  Cristea, Cristian Varna și Romeo Mihociu.

Autor: Clapan Cristian, președintele Asociației de părinți Pas cu pas

Informații din alte surse se găsesc aici.