Selectează o Pagină

            „O, Hristoase-n Sfânta Taină,

             Ce doreşti să ne iubim,

              Dă-ne nouă a ta pace

              Dorul tău să-l împlinim.”

 

Cu aceste versuri începea momentul solemn celebrat duminică, 09.06.2019 în catedrala Sfântul Nicolae din Oradea. Elevii claselor a III-a din şcoala noastră au petrecut momente pline de emoție şi de bucurie în aşteptarea primirii Primei Sfinte Împărtăşanii Solemne.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de P.S. Virgil Bercea, însoţit de un sobor de preoţi, iar la aceasta au participat atât credincioşi ai catedralei, cât şi părinţi, bunici, fraţi şi surori ai micilor creştini. Elevii au fost, de asemnea, însoţiţi de doamnele învăţătoare, Camelia Ţîrţ şi Laura Iunian (III A), Florina Bâte şi Lorenia Nedeianu (III B), Mariana Lucaci şi Jurj Maria (III C), de profesorii de religie Traian Ostahie şi George Demian, iar acompaniamentul la orgă a fost asigurat de doamna director Antonia Nica.

La sfârşitul slujbei, elevii au primit o diplomă şi o mică atenţie din partea episcopului nostru, iar după intonarea unui cântec la statuia patronului şcolii noastre, Iuliu Maniu, în sala festivă a liceului au fost întâmpinaţi cu o mică gustare, iar în curte, clownii asociaţiei Caritas Eparhial Oradea i-au binedispus cu jocuri şi cu baloane modelate.

Dumnezeu să îi însoţească şi să îi binecuvinteze în drumul vieţii!

Sursă foto: Eugen Ivuț