Selectează o Pagină

NKOTC  este un proiect implementat de Asociația Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare profesională și face parte din programul educațional „Alt Viitor” finanțat de Microsoft România.

Centru Step by Step a pus la dispoziție o serie de resurse de învățare necesare pentru formarea sau îmbunătățirea unor abilități de raționare. Principalul element al acestor resurse îl reprezintă ghidul de gândire critică „Să argumentăm împreună”, realizat de conf.univ.dr Doina Olga Ștefănescu, în cadrul Proiectului New Kids of The Code, parte teoretică susținută de instrumentele furnizate de Centru – reflexometru, pianul cu linguri, Joc Wire – proiectate în Orășelul Cunoașterii.

Copiii din școala noastră și-au testat viteza de reacție cu ajutorul unui reflexometru, primul instrument din cadrul proiectului, montat de copiii din clasa a IV-a B, împreună cu doamnele învățătoare și părintele Doru Popovici. Elevii au fost provocați să descifreze schema tehnică a reflexometrului, să coopereze în asamblarea acestuia, având nevoie de asistența adulților doar la partea de electronică. Kit-ul reflexometrului poate suporta modificări astfel încât să ruleze alte programe. S-a creat un instrument care folosește joaca în dezvoltarea unor abilități de gândire critică și care se dorește a fi un promotor al colaborării cu profesorii de la clasele mai mari pentru crearea altor program.