Selectează o Pagină

Luna iunie aduce cu sine finalul școlii, dar anul acesta ne aduce despărțirea de o nouă generație Step. Pentru noi, joaca cu timpul din cei cinci ani de Step by Step a fost antrenantă, plină de neprevăzut, uneori de poveste, alteori grăbită, asemeni Domnișoarei Poimâine din creația Adinei Rosetti.

Tema centrală a momentului artistic prezentat a fost timpul și graba cu care acesta transformă niște copii care ieri abia ajungeau la tăblia mesei, în preadolescenți hotărâți să schimbe lumea. Făcând un remember al anilor petrecuți împreună, copiii au deschis capsula timpului unde părinții lor așezaseră gânduri din prima zi de școală. Au reamintit sărbătorile zilelor de școală, și-au etalat talentele artistice oratorice și muzicale, îmbinând talentele înnăscute cu cele dobândite pe parcursul anilor de Step. Decorurile au fost realizate împreună cu elevii dornici să participe la fiecare moment, simțind presiunea timpului ce avea să ne despartă cărările.

Copiii s-au identificat cu Domnișoara Poimâine, care și-a dorit că timpul să treacă mai repede pentru a crește, dar au înțeles mesajul scriitoarei despre importanța trăirii fiecărui moment cu intensitate și a bucuriei copilăriei.

Precum Domnul Azi adună îmtâmplările dăruindu-le Doamnei Ieri, pentru a fi așezate în borcane, am adunat și noi gânduri, fapte, bucurii, urări în borcane pictate în tabăra din Remeți.

Rămas bun, dragii noștri elevi! Trăiți-vă candoarea copilăriei și bucurați-vă de fiecare moment! V-am dat și rădăcini și aripi. E momentul să cuceriți zările.