Selectează o Pagină

În data de 19.10.2019, la București, a avut loc Summit 25, eveniment jubiliar care a avut drept scop marcarea a 25 de ani de succes a Alternativei  Educaționale Step by Step. Au fost prezente persoane care au implementat această alternativă, respectiv doamnele Dinah Heller, Pam Coughlin, domnul Viorel Nicolescu, președintele Consiliului de Administrație al Asociației CEDP Step by Step, doamna Doina Olga Ștefănescu, vicepreședinte al asociației, doamna Carmen Lică, director executiv, doamnele Carmen Anghelescu, Ioana Herseni, Adriana Dobrițoiu, Cristiana Boca, Roxana Avram, Ioana Grindean, doamna Viorica Preda, Inspector general în Direcția generală Educație Timpurie în M.E.N., formatori, educatoare și învățători care au experimentat și dezvoltat alternativa, formatorii care funcționează astăzi în centrele de formare din țară și alți  invitați. Au fost prezentate 23 de comunicări, care au făcut cunoscute realizările și metodele specifice care au dus la dezvoltarea alternativei.

Școala noastră, fiind centru de formare pentru alternativă, a fost reprezentată de doamna director prof. Antonia Nica și de formatoarele Luminița Abrudan, Maria Brisc, Anamaria Țirban, Camelia Țîrț și Cornelia Vesea. Comunicările prezentate de către formatoarele noastre:  Centrele de activitate – oportunitate pentru o învățare cu sens (Anamaria Țirban și Cornelia Vesea), Copilul Step by Step – co-autor al propriei învățări (Luminița Abrudan și Maria Brisc) și De la practică la o politică sustenabilă (Camelia Țîrț) au fost primite cu mult interes și au fost apreciate.

De asemenea, a fost inaugurată Editura Centrul Step by Step prin lansarea cărții „În mintea copilului mic”, autor Dr. Laura Jana.

A fost o experiență pe cât de plăcută, pe atât de utilă, oferind posibilitatea reîntâlnirii cu vechi colegi, precum și legarea de noi prietenii între oamenii care promovează valorile unui învățământ performant.

Autor: prof. Cornelia Vesea