Selectează o Pagină

Deoarece a fi generos nu înseamnă doar să dăruieşti, ci să dăruieşti la timp, în perioada 21 – 25 octombrie, elevii Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” s-au implicat, cu mic cu mare, în colecta de alimente organizată de Asociaţia Caritas Eparhial, Oradea.

      Activitatea de voluntariat, organizată în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară şi fiind parte a proiectului socio-educațional Uniţi pentru comunitate, a presupus colectarea de alimente neperisabile, pentru a sprijini prepararea mesei calde pentru cei aproape 160  de beneficiari, din Centrul de zi pentru copii, Cantina socială şi Centrul pentru vârstnici. Prin urmare, s-au colectat 215 l ulei, 212 kg făină, peste 190 kg orez, 185 kg zahăr, peste 110 kg mălai, 22 kg griș, 19 kg fasole uscată, 297 pungi paste, 267 conserve, 18 l oțet și zeci de pachete de condimente, dulciuri și snacksuri.

      S-a urmărit, astfel, sensibilizarea elevilor noştri cu privire la situaţia în care se află persoanele  afectate de lipsa alimentelor, precum şi consolidarea abilităţilor de a trăi împreună cu ceilalţi, într-o societate unită şi solidară, în care implicarea şi responsabilitatea sunt deosebit de importante.

      Atât elevii, cât şi profesorii implicaţi în colectă s-au declarat încântaţi de această activitate caritabilă şi, mai ales, de ceea ce presupune voluntariatul.

 

      Mulțumim tuturor pentru implicarea deosebită !