Selectează o Pagină

Elevii clasei a II-a ,,B”, Clasa lui Baloo, de la Liceul Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu Oradea, îndrumați de către doamnele învățătoare Mălan Diana, Gaspar Eva Monika și d-na Luminița Oros în calitate de profesor de sprijin, pornind de la sintagma ,,Sunt o parte a tot ceea ce citesc” ne-am propus ca în săptămâna 19-23 noiembrie, săptămâna Educației Globale să desfășurăm o activitate cu tema ,,Dăruiesc o carte”.

De ce? Pentru că Educația Globală este o educație pentru solidaritate, pentru dezvoltare, iar noi ne propunem să cultivăm în rândul elevilor plăcerea de a citi și conștientizarea importanței pe care o are lectura în construirea și desăvârșirea personalității lor și totodată cultivarea plăcerii de a dărui, de a renunța pentru a face un bine.

Astfel că, fiecare elev din clasa a II-a ,,B” a donat câte o carte sau chiar două , celor 15 elevi cu CES integrați în Școala Gimnazială ,,Aurel Pop” din Oșorhei, o parte fiind înmânate personal elevilor, iar o altă parte a cărților fiind menită să îmbogățească cabinetul psihopedagogic al școlii.

Fiind în preajma mult așteptatelor sărbători de iarnă, elevii clasei a II-a ,,B”, alături de Șule Horia Antoniu din clasa a VII-a ,,B” și Carla Cojocariu din clasa a II-a ,,C”, în complicitate cu părinții lor și doamnele îndrumătoare s-au gândit să le facă cadou și câte ceva dulce noilor  prieteni , cuvânt cheie în Alternativa Educațională ,,Step by step”.

Gazdele noastre, d-na director adjunct Dumuța Mirela și d-na profesor de sprijin Negruț Valerica, nu s-au lăsat mai prejos și ne-au așteptat cu multă căldură, biscuiți și suc, moment care le-a permis noilor prieteni să se cunoască mai bine, să interacționeze, să povestească , să-și prezinte cartea donată și să-și motiveze alegerea făcută.

Gaspar Eva Monika, Mălan Diana