Selectează o Pagină

Vineri, 22 noiembrie, 2019,  elevii clasei IB au sărbătorit 200 de zile de şcoală. Bucuria colecţionării celor 200 de obiecte s-a împletit cu bucuria prezentării proiectelor realizate împreună cu familia.

            A fost o sărbătoare a zilelor de şcoală, a familiei şi a bogăţiei, întrucât am marcat şi sfârşitul toamnei şi recunoştinţa de a avea roade bogate, atât la propriu (mese încărcate cu bunătăţi de toamnă pregătite de mămici, bunici şi copii), cât şi la figurat (roadele învăţăturii).

            Pentru această sărbătoare, copiii s-au pregătit toată săptămâna. Şi-au confecţionat la centrul de arte pălării, pe care ulterior le-au decorat pentru petrecere, au realizat pe clasă o colecţie de 200 de frunze colorate de ei, pe care le-au lipit pe coli, astfel încât şi-au aşternut în sala festivă covorul cu 200 de frunze de toamnă. Tot la centrul de arte au pictat decorul pentru activitate.

            În ziua mult aşteptată, mămici voluntare au venit la centre şi au făcut ateliere de gătit sănătos, pregătind sucuri şi bunătăţi cu specific de toamnă. Pe masa îmbelşugată şi-au găsit locul: plăcinta cu dovleac, prăjitura cu mere, brioşe cu gem de gutui, sucul de mere, morcovi şi sfeclă, tarta cu struguri, cozonacul cu nucă.

            Activitatea festivă, de prezentare a colecţiilor şi turul galeriei s-a desfăşurat în sala Aula Magna a Institutului Teologic Greco-Catolic. Toţi copiii au avut colecţii, care de care mai deosebite. Cei mai mulţi şi-au continuat colecţia de la 100 de zile de şcoală, arătând prin acest lucru consecvenţa în muncă. Toate proiectele au fost minuţios lucrate şi interactive prezentate. Amintim colecţia de 200 de cărţi poştale din ţară şi din întreaga lume, colecţia de nasturi care se tot adună pe un tablou minunat, 200 de tipuri de seminţe, cele 200 de bărcuţe din hârtie, steguleţe, căsuţe din pietricele, din scoici, din beţişoare, mozaic, 200 de medalii, unele din 1902, colecţionate de un bunic fost sportiv  şi donate nepoatei pentru colecţie, prinse artistic pe un discobol. De asemenea, frunzele colorate, seminţele, capacele în număr de 200, au prins contur în proiecte minunate, care pot oricând rivaliza cu mici opere de artă. Inspiraţie le-au fost şi cărţile citite până acum în clubul nostru de lectură.

            Am trăit împreună cu părinţii şi copiii noştri bucurie şi satisfacţie la împlinirea celor 200 de zile de şcoală. Dorim ca aceste sentimente să ne însoţească zi de zi!

Întocmit, Prof. Maria Brisc, Prof. Luminiţa Abrudan