Selectează o Pagină

Perioada de Advent ( Postul Crăciunului) e o perioadă de așteptare – au învățat copiii clasei I A coordonați de învăţătoarele Krisztina & Bianca alături de  părintele spiritual, Dobrata Traian

          De-a lungul celor patru săptămâni, în cadrul clasei noastre s-au desfăşurat o serie de activități prin care elevii și familiile acestora și-au pregătit sufletul pentru a-L aștepta pe Pruncul Isus cu adevărat.

          Coronița de advent ne-a ajutat să numărăm săptămânile şi zilele până la marele eveniment. În fiecare dimineață, rugăciunile începutului de zi au fost însoţite, pe rând,  de licăririle celor 4  lumânări  care ne-au oferit un cuvânt cheie pe care să-l concretizăm în fapte – Speranţă, Iubire, Bucurie, Pace. Apoi am extras bileţele surpiză pe care  ne propuneau   „un comportament” de urmat în ziua respectivă ca un mic sacrificiu în perioada Postului: Spune o rugăciune pentru un coleg, Sună o persoană cu care nu ai mai vorbit de mult timp,    Joacă-te cu un coleg cu care nu te-ai mai jucat, Mănâncă/Gustă din mâncarea care nu-ți place, Oferă-ți ajutorul, Zâmbește mai mult, Vorbește mai puțin și ascultă mai mult etc.

          Ieslea am construit-o împreună cu părinții și copiii, în cadrul unei activități de dimineață. Fiecare bucățică a ieslei (personaje, animale, pietre, fân etc.) a fost așezată de câte un copil, evidențiind faptul că orice lucru mărunt e important în viața noastră.

 Centrele de arte și de construcții ne-au permis să exemplificăm ceea ce am înţeles în urma discuţiilor.

          A fost și este o perioadă de binecuvântare să putem vorbi despre Crăciun în clasă, să încercăm să ne desprindem de Crăciunul comercial și să înţelegem că, deși ne dorim multe cadouri de la Moș Crăciun, de CRĂCIUN invitatul principal este PRUNCUL ISUS.