Selectează o Pagină

Educația e o voință de iubire generoasă față de sufletul altuia

pentru a i se dezvolta întreaga receptivitate pentru valori

și capacitatea de a realiza valori. (Spranger, 1930)

 

Ești ceea ce gândești, ești ceea ce simți. Ești cât vrei tu să fii cu adevărat. Dacă vrem să ne atingem țelurile, este necesar să căutăm să ne dezvoltăm permanent. Informația acumulată, alături de o bună cunoaștere de sine, alături de luarea în seamă a celor din jurul nostru, ne ajută să izbim în viață. Mânați de setea de cunoaștere și de dorința de a ne lărgi universul ne îndreptăm, ori de câte ori avem ocazia, spre teatru.

Chiar dacă a fost un semestru aglomerat și solicitant iubitorii de frumos și-au găsit timp și pentru teatru. Astfel, joi, 12 decembrie, ne-am întâlnit bucuroși, curioși și nerăbdători la piesa de teatru În plină glorie. Țin să subliniez că exact acestea au fost sentimentele ce ne-au încercat: bucuria, curiozitatea și nerăbdarea. Ieșirile la teatru s-au transformat într-o pasiune. La finalul pieselor schimbăm impresii și țin să redau aici spusele elevilor mei : „suntem aici pentru că ne face plăcere, doamna profesoară!” Câtă bucurie în aceste cuvinte simple. Ne bucurăm unul de prezența celuilalt, ne bucurăm să putem crește împreună. Le mulțumesc și eu cu această ocazie pentru frumoasa prezență și-i asigur de toată prețuirea mea.

Aici sunt și câteva gânduri ale celor care au fost prezenți joi seara la teatru:

Îmi place să particip la teatru, și am participat ori de câte ori s-a organizat o ieșire la noi în școală, deoarece este un mod plăcut de a-mi petrece timpul alături de prieteni și cred că este o bună metodă de detașare de la viața cotidiană. (Alexandra Marta, clasa a XI-a A)

Mi-a plăcut jocul scenic al actorilor și modul în care au intrat în pielea personajului.Atmosfera din sală a fost plăcută și veselă, iar piesa a fost excepțională, pe măsura așteptărilor. (Maria Avram, clasa a XI-a B)

Pentru mine teatrul este o pasiune, mă bucur mult că am ocazia să merg cu un grup de oameni. La piesa „ În plină glorie” mi-a plăcut mult jocul scenic și cum au intrat actorii în pielea personajelor. Aștept cu nerăbdare următoarea ieșire la teatru. (Sergiu Pui, clasa a X-a B)

Mă bucur că reușim să mergem într-un număr frumos la teatru. Mi-aș dori să-i motivăm și pe alți colegi să vină cu noi, să aleagă și ei să-și petreacă timpul liber într-un mod frumos, să se cultive. Mi-a plăcut piesa de teatru, în deosebi a doua parte. (Dragoș Tomescu, clasa a XI-a A)

Cu această ocazie îi invităm și pe ceilalți colegi ai noștri să ni se alăture. O invitație la teatru, la educație! Vă așteptăm… J

Autor: prof. Țiț Emanuela