Selectează o Pagină

Cete de colindători și copiii din școala gazdă, voci cristaline de copii,  râsete, voie bună și multe, multe cadouri, au umplut marți, 17 noiembrie 2019 holul mare din jurul bradului împodobit de la CSEI Nr. 1 Oradea.

Primul grup de colindători, elevii claselor a II-a ,,B” și a II-a ,,C” de la Liceul Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu”  Oradea, îndrumați de către doamnele învățătoare Mălan Diana, Gaspar Eva Monika, Sim Adela și Barabaș Maria, ne-au transmis din căldura sufletului lor crâmpeie de bunătate și ne-au încântat cu un minunat program de colinde ce vestesc Nașterea Domnului și bucuria apropierii Crăciunului. Cadourile mult așteptate nu au întârziat să sosească, răsplătindu-i pe prietenii noștri gazde- cu dulciuri donate de către elevii celor două clase ce integrează patru elevi cu CES, fiind și în acest sens un exemplu de bună practică.

Gazdele nu s-au lăsat mai prejos, și ne-au servit cu bomboane și fructe, iar doamna director Pantazi Teodora le-a mulțumit colindătorilor pentru cadouri și colinde și i-a invitat pe toți copiii să se joace împreună. Astfel, în curtea școlii s-au încins jocuri comune, spre încântarea tuturor, atât pe terenul de fotbal, cât și în grădina senzorială, sub soarele blând, neașteptat de blând, al lunii decembrie.

La puțin timp după prânz, a urmat rândul elevilor de la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu”  Oradea  să ne aducă o mică bucurie în preajma Crăciunului. Elevi din clasele:  a V-a, a VI-a, a VII-a și a XII-a ,,D”, îndrumați de către diriginții acestora: prof. Petruș Cristian, Chiscoci Florica, Ias Violeta și Codrean Ioana-Paula, au înmânat, în glasuri de colinde, cadouri pregătite cu multă grijă pentru prietenii lor, constând în dulciuri și fructe.

Vestirea Crăciunului ne-a încâlzit sufletele, atât colindătorilor, cât și  gazdelor, iar doamna director adjunct Ficuț Silvia le-a mulțumit tuturor pentru implicare și le-a urat tradiționalul CRĂCIUN FERICIT! împreună cu  doamna Oros Luminița, profesorul de sprijin de la cele două școli integratoare, liantul acestei activități.

 

Oros Luminița, profesor de sprijin

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea