Selectează o Pagină

http://www.certipro.ro/centre-de-testare/

 

Pentru a veni in sprijinul elevilor noștri, începând din anul școlar 2018-2019, Liceul Greco-Catolic “Iuliu Maniu”  a devenit unul din cele 14.000 de Centre Autorizate de Testare Certiport din lume în domeniul IT.

Certificarea, și în special certificarea de tip entry level, ajută la construirea unei forțe de muncă calificate care răspunde cerințelor angajatorilor și se aliniază cu inițiativele tehnologice guvernamentale.

Certiport, o marcă a Pearson VUE, ajută oamenii să reușească prin certificare. Certificatele Certiport sunt recunoscute la nivel global și au ca scop sporirea productivității și valorii individuale.

Certiport a fost înființat în 1997 și în prezent examenele Certiport pot fi susținute în întreaga lume. Anual se susțin în jur de 3 milioane de examene, în 148 țări, în 26 limbi.

Certiport dispune de un portofoliu sofisticat de programe de certificare, pe lângă certificarea IC3, ce include și certificările MOS (Microsoft® Office Specialist), MTA (Microsoft® Technology Associate) sau ACA (Adobe® Certified Associate).

În România, furnizorul autorizat Certiport este Certipro. Acesta se ocupă cu autorizarea centrelor de testare și cu promovarea certificărilor Certiport în România. Misiunea Certipro este să ofere cele mai bune unelte pentru educație.

Elevii liceului nostru susțin examenul de certificare IC3-GS5. Responsabil de administrarea examenelor Certiport în școala noastră este prof. Sorina Miheș.

Certificarea IC3 (Internet and Computing Core Certification® ) se adresează tuturor persoanelor care folosesc calculatorul: elevi, studenți, profesori, cei care caută un loc de muncă, șomeri, antreprenori, angajați la stat și privat. Acest certificat IC3 se poate obține în urma susținerii unor examene în cadrul unui Centru Autorizat de Testare Certiport și atestă competențele de bază în utilizarea Internetului și a calculatorului, este recunoscut internațional și nu are perioadă limitată de valabilitate – nu expiră.

Certificarea IC3 este una singură, însă pentru că tehnologia avansează și modalitățile de testare evoluează, GS5 este versiunea actualizată a certificării IC3, lansată la începutul anului 2016 și cuprinde actualizări care țin pasul cu tehnologia de azi, inclusiv utilizarea dispozitivelor mobile.

 

Certificarea IC3 cuprinde 3 examene separate:

  1. Bazele utilizării calculatorului: acoperă cunoștințele fundamentale privind calculatoarele.
  2. Aplicații cheie: acoperă aplicațiile curent folosite privind prelucrarea de text, foi de calcul și crearea de prezentări, cât și caracteristicile generale ale tuturor aplicațiilor.
  3. Activități online: acoperă competențe necesare pentru lucrul pe Internet sau în rețele.

 

Ordinul nr. 3682 din 22 aprilie 2016 pentru modificarea Ordinului Ministrului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului nr. 5.219/2010, în cadrul Art. 2 arată că certificarea IC3-GS5 se echivalează în cadrul examenului de Bacalaureat:

 

„(3) Se recunosc și se echivalează cu proba de evaluare a competențelor digitale – proba D) din cadrul examenului de bacalaureat – rezultatele obținute la examenele CERTIPORT, finalizate cu certificatele IC3 GLOBAL STANDARD 4 sau IC3 GLOBAL STANDARD 5.

(4) Nivelul de competenţă digitală acordat posesorilor certificatelor IC3 GLOBAL STANDARD 4 sau IC3 GLOBAL STANDARD 5 este „utilizator experimentat”.

 

Pentru susţinerea examenlor necesare certificării IC3, este nevoie să achiziționezi câte un voucher pentru fiecare examen, care este valabil 1 an de zile. Examenele pot fi susținute în orice ordine în orice interval de timp. Fiecare examen se susține online și durează 50 de minute.
Rezultatele sunt afișate imediat după finalizarea examenului iar diploma îți va sosi prin poștă, din USA, în 3 săptămâni de la finalizarea certificării.

Îi așteptăm pe toți cei interesați, elevi, profesori, angajati, cei care caută un loc de muncă, șomeri, antreprenori, angajați la stat și privat, să se alăture celor 20 de elevi din clasa 11B care vor susține certificarea IC3-GS5 în acest an, în liceul nostru.

 

Autor: prof. Sorina Miheș