Selectează o Pagină

A devenit deja tradiție ca absolvenți ai liceului nostru să îi invite pe colegii lor liceeni să li se alăture în organizarea și participarea la concursului Robotics Championship, organizat anual de către profesorii și studenţii Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică, departamentul de Robotică și Mecatronică. Miercuri, 5 februarie 2020, elevii claselor 10B și 11B ai Liceului Greco-Catolic ”Iuliu Maniu” Oradea i-au avut invitați pe studenții organizatori ai acestui concurs, printre care am avut bucuria de a-i întîlni pe absolvenții noștri Szucs Cristian și Gal Oana. Pentru a-i provoca pe liceeni, studenții le-au făcut o demonstrație de roboți, împărtășindu-le totodată din tainele vieții de student.

Prima ediție a acestui concurs a fost organizată în anul universitar 2009-2010 şi de atunci a rămas tradiţie organizarea acestui concurs de roboţi mobili autonomi.

Ediția din 2010 a fost prima în care concursul de roboți orădean a devenit internațional, cu participanţi din mai multe centre Universitare din ţară și străinătate.

Prin organizarea acestui concurs se dorește  deschiderea colaborări internaționale între studenți și companii, în vederea asigurării dezvoltării noii generații de ​ingineri, programatori și proiectanți.

 

Timp de două zile fiecare echipă participantă va concura cu roboții contruiți și programați de ei într-o competiție internațională colaborativă de pasionați. La ora actuală Robotics  Championship este singura manifestare educatională orientată spre robotică din județul Bihor, aceasta reușește să adune în fiecare an participanți din toate colțurile țării cat și participanti din țările învecinate.

Doritorii au șansa de a pătrunde în tainele roboticii și de a-și construi roboții pentru concurs în cadrul workshopurilor gratuite organizate de către studenții și profesorii Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică, departamentul de Robotică și Mecatronică.

 

Prezența constantă a echipei liceului nostru la acest concurs începând din anul școlar 2017-2018 a fost încununată anual de multiple premii la secțiunile concursului, echipa având-o ca mentor pe prof. Sorina Miheș.

 

Datele evenimentelor

Ziua de teste și pregătiri: ​23 Aprilie 2020 (Locatie ERA Shopping Park)
Zilele de concurs: ​24 – 25 Aprilie 2020 (Locatie ERA Shopping Park)
Workshop 1: ​27 Februarie 2020 (Locatie Universitatea din Oradea)
Workshop 2: ​5 Martie 2020 (Locatie Universitatea din Oradea)
Workshop 3: ​12 Martie 2020 (Locatie Universitatea din Oradea)
Workshop 4: ​19 Martie 2020 (Locatie Universitatea din Oradea)
Workshop 5: ​26 Martie 2020(Locatie Universitatea din Oradea)
Workshop 6: 2 Aprilie 2020(Locatie Universitatea din Oradea)