Selectează o Pagină

În luna februarie a anului 2020, Corul Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu a participat la faza județeană a Olimpiadei Naționale Corale, competiție ce s-a desfășurat pe scena Liceului de Arte din Oradea. În cadrul competiției corale au evoluat atât coruri de gimnaziu, cât și coruri de liceu din județul Bihor. Repertoriul, a cărui structură a respectat regulamentul olimpiadei corale, a cuprins piese din epoci și stiluri diferite. Coriștii școlii noastre au interpretat cu multă sensibilitate, măiestrie artistică și intensitate emoțională piesele ”Voci de primăvară” de Anton Zeman, ”Ave Maria” de Giulio Caccini și ”Sing for joy” de Sally J. Albrecht.

Momentele corale au fost armonios îmbogățite de acompaniamentul pianistic al d-nei director Antonia Monica Nica și al elevelor Țâmpu Crina Maria (flaut, cls a VI-a) și Beita Măriuca (cajon, cls a XI-a).

Juriul competiției a apreciat evoluția coriștilor noștri,  răsplătind prestația acestora cu cu locul I și oportunitatea de a reprezenta județul Bihor la faza interjudețeană/regională a competiției, fază ce urma să aibă loc în Cluj-Napoca în luna martie a anului 2020. Din păcate, pandemia de Covid 19 a oprit parcursul frumos și visul coriștilor de a se întâlni cu  formații corale din alte județe și de a avea parte de o experiență competițională de înalt nivel.

Comisia de evaluare a fost alcătuită din Buna Boglarka, inspector arte – ISJ Bihor, Antonia Monica Nica – Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu, Ioana Șandor – Liceul Teoretic Lucian Blaga, Alina Zaha – Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu, Arthur Feher – Școala Gimnazială Diosig.

 

 Autor: prof. Nicoleta Țâmpu