Selectează o Pagină

Muzica este o lege morală. Ea dă suflet universului, aripi gândirii, avânt închipuirii, farmec tinereții, viața și veselie tuturor lucrurilor. Ea este esența ordinii, înălțând sufletul către tot ce este bun, drept și frumos.

Platon

Călăuziți de vorbele lui Platon si având în minte și în suflet dorința de a nu ne lăsa ingenunchiați de vremurile grele pe care le traversăm și care ne-au răpit pentru moment bucuria întâlnirilor de suflet și a repetițiilor în care ne lăsam purtați de farmecul sunetelor și al propriilor noastre voci, am hotărât că drumul nostru, al copiilor și al tinerilor din Corul Liceului Greco-Catolic ”Iuliu Maniu” trebuie să continue, chiar dacă sub o altă formă. Am decis, așadar, să valorificăm munca noastră din perioada de dinaintea izbucnirii pandemiei de Sars-Cov 2, participând la două competiții internaționale desfășurate în mediul online, competiții la care am obținut recunoașterea și aprecierea juriilor internaționale, care ne-au răsplătit cu DIPLOMA GOLDEN (echivalenta locului 1) la Festivalul-Concurs Internațional de Muzică Corală ”A RUGINIT FRUNZA DIN VII”, ediția XIII, de la Chișinău, Republica Moldova și DIPLOMA LAUREAUT 1 la Concursul Internațional ”DIGI – TALENTY JESIEN 2020” din Polonia.

Aceste premii internaționale ne încurajează și ne dau speranța că la un moment dat, în viitorul cât mai apropiat, ne vom putea reîntâlni, îmbrățisa și relua repetițiile noastre obișnuite și ieșirile pe scenă în fața publicului, pentru că Muzica da nastere unui tip de placere fara de care nu poate exista natura umana. (Confucius)

 

Nicoleta Țâmpu