Selectează o Pagină

În 16.11.2020 în cadrul activităților dedicate Săptămânii Educației Globale, elevii clasei  a VI-a C au participat la lecția interactivă online de educație Ecologică: ”Să ne protejăm mediul!”

Pe parcursul acestei lecții elevilor li s-au prezentat câteva dintre acțiunile iresponsabile ale oamenilor care au determinat grave dezechilibre în mediul înconjurător și care ne afectează pe noi, oamenii. Un sfert din bolile oamenilor provin din cauza mediului poluat!

Elevii au învățat ce sunt deșeurile, cum să reciclăm corect, perioada de degradare a diferitelor tipuri de deșeuri aruncate la întâmplare dar și care este importanța reciclării deșeurilor asupra Planetei și a noastră.

La finalul lecției elevii au rezolvat Fișa de activitate în care au recunoscut și grupat Acțiuni de protejare și Acțiuni dăunătoare asupra mediului și au explicat proverbul ”Ce ție nu îți place altuia nu-i face!” făcând referire la relația personală cu mediul înconjurător.

Tema pentru acasă a fost realizarea unui obiect/podoabă de Crăciun dintr-un material reciclabil, pozele cu aceste obiecte trimise de către elevi au format o expoziție virtuală a clasei.

 

 

Tot în cadrul activităților dedicate Săptămânii Educației Globale, în 18.11.2020 elevii clasei a XII-a B au participat la activitatea ”Rolul tinerilor în protejarea mediului” în cadrul căruia au vizionat împreună, în mediul online, interviul cu Magor Csibi, director de program la WWF România în cadrul căreia acesta a făcut o radiografie a comportamentului tinerilor români atunci când vine vorba despre protejarea mediului.

Adolescenții au fost sensibilizați despre importanța deciziilor pe care le iau zi de zi dar care au efect asupra mediului, consecință care se răsfrânge asupra tuturor celor dragi din jurul lor.

În România unul din cinci pachete alimentare este aruncat fără să fie măcar desfăcut! Este necesar să ne schimbăm modul de gândire pentru a reduce risipa de orice fel protejând astfel mediul.

La finalul interviului adolescenții au analizat împreună sfaturile primite în acest interviu.

 

Activităților dedicate Săptămânii Educației Globale din acest an s-au grup sub tema ”Este Lumea Noastră. Să Acționăm Împreună!

Autor: prof. Sorina Miheș