Selectează o Pagină

“Să vorbim despre bănci și bani!”

În 02 decembrie 2020, la ora de dirigenție, elevii clasei a XII-a B au participat la activitatea online “Să vorbim despre bănci și bani!”

Activitatea face parte din Proiectul educațional al Băncii Naționale a României și se adresează elevilor din învățământul preuniversitar urmărind însușirea unor noțiuni economice de bază  și a unui vocabular financiar-bancar prin folosirea unor metode formale și non-formale de educație.

Principalele tematici prezentate de către doamna Chișe Gabriela, invitata elevilor pe platforma Zoom, s-au referit la originea, funcția și istoria banilor, istoria monedei naționale, viața bancnotelor, elemente de siguranță ale bancnotelor, econimisire, credit, dobândă, rolul și funcțiile băncii centrale, criterii și stadiul procesului de convergență a României către zona euro.

          Elevii au aflat ca Banca Națională a României a luat ființă în anul 1880 fiind printre primele bănci naționale din lume, Banca Națională a Suediei este cea mai veche, fiind înființată în urmă cu 350 de ani urmată de Banca Națională a Angliei.

Primele monede au apărut în urmă cu 2800 de ani pe teritoriul Turciei de azi iar primele bancnote de hârtie au apărut în China.

La sfârșitul întâlnirii elevii au adresat întrebări invitatei, arătându-se interesați de o reântalnire în cadrul acestui proiect, despre care au afirmat că le este foarte util!

 

 

Autor: prof Sorina Miheș